Placute inregistrare moped
Placutele cu numere de inregistrare- aceste le poti cumpara de la noi
Scuterele si alte vehicule pe doua sau trei roti, a caror viteza maxima nu depaseste 45 km/ora si cu o capacitate cilindrica de pina in 50 cm3, numite generic mopede, se inmatriculeaza de catre Consiliile locale in functie de domiciliul proprietarilor, dupa ce acestia au facut declararea proprietatii la Directia Impozite si Taxe Locale de domiciliu. Aici vor primi Decizia de Impunere.
Actele scuterului vor trebui prezentate la doua sau mai multe institutii. Va conta foarte mult in cadrul acestei proceduri, tara de provenienta a vehiculului.
Daca la scuterele cu capacitate mare, de peste 49 cmc avem inmatricularea in cadrul institutiei DRPCIV, pentru cele mici procedura se va finaliza in cadrul Primariei.
Dosarul acestui vehicul se poate pune la Primarie, dupa indeplinirea unor formalitati. Daca vehiculul este achizitionat din Romania, va trebui sa ne prezentam doar la: DGITL si Primarie. Pentru scuterele achizitionate din Uniunea Europeana, va trebui sa ajungem la: RAR, DGITL si Primarie. De asemenea, pentru cele cumparate din afara Uniunii Europene, trebuie sa prezentam dosarul de inscriere la: RAR, Serviciul Vamal, DGITL si Primarie.
Realizarea RAR-ului pentru scutere
Prezenta la RAR este obligatorie pentru inscrierea scuterelor cumparate din afara tarii. De asemenea, pe langa acte, proprietarul va trebui sa prezinte scuterul in conditii optime de inspectie. Actele necesare pentru a trece inspectia la RAR-ul sunt: documentele de provenienta ( certificatele de inmatriculare straine ), actele de achizitie si documentele de identificare ale proprietarului. Dupa efectuarea Inspectiei tehnice, veti primi din partea aceste entitati: Cartea auto si Certificatul de inspectie tehnica.
Inscrierea unui scuter la Taxe si Impozite
Indiferent de locul din care este achizitionat scuterul, aici se declara vehiculul, pentru a fi stabilit impozitul in urmatorul an. De asemenea, fiecare localitate detine un centru de Taxe si Impozite ( DGITL ). De aceea, va trebui sa prezentam dosarul doar la entitatea DGITL din zona dvs de domiciliu .
Inregistrarea auto a scuterului la Primarie
Ultima etapa ce va trebui urmata in cadrul acestui proces este inregistrarea si inmatricularea scuterului la Primarie. Aceasta procedura se va realiza doar la Primaria de care apartineti.
Ce acte sunt necesare pentru inregistrarea la Primarie?
La fel ca in situatiile de mai sus, va conta locul de provenienta al vehiculului. In randurile urmatoare, va expunem lista de documente pentru toate tipurile de scutere:
• documentele de identificare ale proprietarului
• actele de proprietate
• traducerea actelor de proprietate ( pentru scuterele aduse din afara tarii )
• cartea auto
• documentele de inmatriculare straine ( daca este adus din afara tarii )
• traducerea actelor de inmatriculare straine ( pentru scuterele cumparate din afara Romaniei )
• inspectia tehnica primita de la RAR
• dovada locului de parcare al scuterului
Exceptii pentru inregistrarea scuterelor pe Primarie
Pentru scuterele second hand cumparate din Romania, va trebui sa se prezinte suplimentar radierea fostului proprietar. In aceasta situatie, fostul detinator va trebui sa radieze vehiculul din institutia la care a fost inregistrat si va primi un document, ce atesta ca scuterul a fost scos din evidentele Primariei si ca va putea fi inregistrat de noul proprietar.
Placutele cu numere de inregistrare- aceste le poti cumpara de la noi, vezi aici modelele:
Placutele de inmatriculare pentru vehicule cu capacitatea cilindrica de peste 50 cmc sau vehiculele electrice care au putearea mai mare de 4 KW se emit dupa o procedura pe care o poti vedea aici .